Циганин от кв.Гарата в Горна Оряховица, забъркан с "ало" мафията, е арестуван, след като наранил с нож по врата свой съсед.

Екшънът се разиграл около 20 часа в сряда пред местна бакалия. Минути преди това мошеникът излязъл от дома си пиян и въоръжен с нож. Забелязал 25-годишния си съсед, който се бил запътил към магазина, за да пазарува. Нахвърлил се върху младежа и го ранил с ножа в шията.

Потърпевшият разказал пред полицаите, че не дал никакъв повод за нападението. От фамилията на буйстващия пияница се намесили и го прибрали в къщи. На помощ на ранения горнооряховец се притекъл негов приятел. Обадил се на тел.112 и след това откарал сам мъжа с автомобила си в горнооряховската болница. На пострадалия била оказана медицинска помощ заради порезната рана на шията. Нямало опасност за живота му и той бил освободен за домашно лечение.

По случая се води разследване за хулиганство под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица. Преписката обаче ще бъде изпратена по компетентност в Окръжната прокуратура във Велико Търново, за да се търси наказателна отговорност за опит за убийство.

Справка в регистрите на МВР установила, че нападателят има криминални регистрации за телефонни измами, но не е осъждан.