Зверската буря, която се изсипа късно вечерта на 22 септември в Турция, е причинила сериозни наводнения в популярния курортен град Бодрум, който се намира на брега на Егейско море в провинция Мугла, пише obozrevatel.com. Десетки автомобили са били отнесени от придошлите води.Дъждът в курорта е продължил около три часа. Въпреки това, последвалото наводнение е причинило големи щети и ваканционният сезон в курорта е приключил. Според властите най-малко 20 автомобила са били отнесени от пороя. Достъпът до много от улиците също е бил блокиран заради наводнението.

Пожарникари и спасители са се отзовали на множество сигнали за бедстващи хора. Спасени са най-малко 40 души, намиращи се в наводнени постройки, както и шофьори на автомобили, отнесени от придошлите води.

Наводненията са нанесли щети на десетки жилищни сгради и промишлени предприятия. Осем души са постъпили в болница с Бодрум.
Сериозните наводнения прекъснаха почивката и на стотици наши туристи, отишли на почивка в курортното градче. Към момента няма данни за пострадали българи в следствие на придошлите води.