Концертът на Слави Трифонов на стадион „Васил Левски” в София през септември всъщност е неговото триумфално оттегляне от шоубизнеса. Причината е болест, заради която Дългия усещал, че силите го напускат и не знаел дали ще има сили да продължи кариерата си. Затова той възприемал шоуто на стадиона едва ли не като своя лебедова песен и затова държал всичко под контрол.В последните дни Трифонов бил и доста нервен и притеснен дали всичко ще е наред. „Стегнете се, искам да се раздадете! Това може да е последният ни голям концерт! Нека публиката да ни запомни с добро”, надъхвал екипа си шоуменът, пише столичен вестник, като се позовава на хора от близкото обкръжение на тв водещия.

На последната си сценична изява в „Арена Армеец” Слави едва не колабирал от преумора и по време на шоуто свалил 4 килограма. За стадиона той наел най-скъпата сцена, използвана преди години от „Металика” по време на концерта на групата у нас.

Допълнителен стрес за всички била и възможността концертът да се отложи заради очаквания в следващите дни пороен дъжд над София. Слави обаче бил твърдо за провеждането на концерта, независимо от времето.

„Дори и потоп да има, ние ще си направим Ноев ковчег на сцената и ще продължим. Няма да отлагаме концерта”, наредил Дългия. Вече е решено зрителите да влизат на стадиона с дъждобрани за всеки случай.

Умореният Слави смятал догодина наистина да слезе и от екрана на bTV, след като договорът му с телевизията изтече. А и рейтингът на предаването му не е такъв, както бе преди години. Затова той иска да промени нещата, като водещите се сменят.

Шоуменът даде заден ход и за идеята да се включи в политиката, както обяви през лятото. Сега обаче здравето и спокойствието му били по-важни.