"Премиерът Пламен Орешарски се намира в изолация. Виждате, че ходи само ако има някаква изложба, ако има олимпиада. Там, където ходят всички са неговите посещения. А преди двустранните ни отношения с Турция бяха добри, защото можех да вдигна един телефон на Ердоган.", така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира щикотливия проблем с едностранните разрешителни за превози между двете съседни страни, който нязрава през тази седмица.

Относно разпределените от правителството 500 млн. лв. по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" Борисов заяви "Да са живи и здрави. Колкото по-рано ги изгоним, толкова по-добре за държавата".

В отговор на коментарите на Сергей Станишев, че по времето на управлението на ГЕРБ парите са били разпределяни между общини близки до властта, Борисов контрира: „По времето на нашето управление се стараехме на всички общини горе-долу пропорционално да бъдат давани пари."

Той даде пример с направеното в Гоце Делчев, където кметът е бил червен по негово време „43-километра им направих пътя с Предела, училища, детски градини-санирани. Най-хубавият парк в България направих там за 6-7 млн.лв." Като пример Борисов посочи още Перник, където освен всичко останало ГЕРБ е дал и 1 млн. лв. от партийната си субсидия след земетресението, както това беше сторено и за наводненото през февруари 2012 г. с. Бисер.

На въпрос въпрос дали останалите невъзстановените 21 къщи в селото ще бъдат довършени, лидерът на ГЕРБ отговори "Ще ги довършим, като дойдем на власт".

Внесения вот на недоверие към кабинета по темата сигурност Борисов обоснова с думите „ Хората по селата хората пищят кански".

„И като казахме вчера вот на недоверие за сигурността, пращат жандармерия. Защо не я пратиха онзи ден?", добави още Борисов по темата, визирайки мерките във врачанското село Малорад.

По повод обвиненията на Волен Сидеров за полетите на Авиотдряд 28 по времето на неговото управление, Борисов каза: Сметната палата е отговорила много ясно на клеветниците.Ако ме осъдят, ще им дам парите".