Дни преди старта на предизборната кампания е ясен резултатът от кметския избор в община Симитли, Апостол Апостолов-Поли е новият стар кмет.

Апостол Апостолов е единствен кандидат за кмет на общината, съобщиха снощи от общинската администрация. Според нея друга кметска кандидатура няма регистрирана в Общинската избирателна комисия, крайният срок изтече в 18.00 часа на 22 септември.

Апостолов обедини партии и коалиции, категорични опоненти, с принципни различия, с категорично нетърпими идеология и философия. Подкрепиха го и БСП, и ГЕРБ, и Атака, и ДПС. Апостолов е кандидат на коалиция „Бъдеще за община Симитли”. В коалицията, мандатоносители, са 5 партии. Извън коалицията категорична подкрепа за кандидатурата на Апостолов декларираха още над 40 партии.

Избор за кмет на община Симитли на 25-ти октомври на практика ще има. Но, по процедура, е достатъчно само една бюлетина за Апостолов да бъде открита в урните, за да бъде обявен за спечелил избора.

Апостолов управлява общината през последните дванадесет години. През 2004, 2007 и през 2011 година Апостолов печели местните избори в общината още на първи тур.