32-годишната Моника Михайлова от Стара Загора се нуждае спешно от 60 000 лева за операция в Кипър заради кисти в гръбнака. Младата жена разполага буквално с броени дни, за да се оперира. Лечение за това в България няма, съобщи flagman.bg, като се позова на репортаж на Нова телевизия.За тежката диагноза тя разбира преди два месеца. Вариантите пред нея са два - или операция, или живот с болка в инвалидна количка. Моника споделя, че тялото й е блокирало.

“Най-лошото е, че не знам кога какво ще се случи. Има случаи, когато ми отказват краката, ръцете, блокиран ми е кръстът, гръбнакът. Болките са ежедневни. Мислех си, че съм силна и мога много да търпя, обаче това, което се случва, е прекалено“, добавя младата дама.

Диагнозата е поставена в Американския институт за гръбначна хирургия. Там се съгласяват да оперират Моника в Кипър на 29 септември. Преди месец тя внася документите си в Комисията за лечение в чужбина, откъдето могат да отпуснат до 80% от непосилната за жената сума. Отговорът обаче се бави.

За операцията лекарите в Кипър искат 80 000 лева, но 20 хиляди от тях вече са събрани.
„Казаха ми, че комисията била в отпуска. За мен това не е нормално. На всяко друго място, когато някой е в отпуска, има кой да го замести. Не е редно, когато някой човек чака отговор, от който зависи животът му, те да се бавят“, жалва 32-годишната дама.

Благодарение на многото благотворителни акции, Моника вече е успяла да направи предварителната вноска за клиниката в Кипър. Трябват обаче още 60 хиляди лева, а време няма.

„Не можех да си представя животът ти да зависи от много пари и да ги нямаш. За съжаление повечето хора не оценят какво е здравето. То е всичко. Аз вярвам, че ще се оправя. С тази мисъл ставам и с нея си лягам. Заради един отговор обаче, мога да остана инвалид и най-лошото е, че не знам какво става“, добавя Моника Михайлова.
Тя отглежда сама 11-годишната си дъщеря, която въпреки всичко, има сили да се усмихва.

„Искам да съм майка без лекарства и без болка. Никога не бях предполагала, че ще мина през това“, каза още младата жена.

Тя не веднъж е организирала благотворителни кампании за други каузи. След диагнозата обаче знае, че е по-лесно да кажеш „Благодаря“, отколкото да помолиш за помощ. 

Банковата й сметка в ДСК е:
ВАЛУТА: ЕВРО
IBAN: BG31STSA93000022815969
ВАЛУТА: ЛЕВА
IBAN: BG97STSA93000022832920
ТИТУЛЯР: МОНИКА МИХАЙЛОВА