Любопитна мечка направи на парчета автомобил след като успя да се намърда в него, заключи се вътре, и после панирана тръгна да търси изход навън. Карл Андерсън в момента обиколя автокъщите в американския град Джеферсън на щата Колорадо, след като видял мечка, която се била намърдала на шофьорското място в колата му. Странните шумове събудили човека в три посред нощ. Той станал и не повярвал на очите си.Животното не само, че някак сколасало да отвори вратата на колата, но се настанило вътре и дори се заключило, разказва в репортаж американската кабелна телевизия KUSA. 

Стреснат не толкова за колата си, колкото за собствената си кожа, Андерсън веднага позвънил на 911. След това потърсил и регионалната структура на световната организация за защита на животните. 

Понеже човекът и жена му Кристин живеят поне на два часа разстояние от най-близкия полицейски офис, Карл получил инструкции по телефона да събере смелост и да отвори вратата на мечката. След това до бяга колкото го държат краката. 

Той и така направил- видял как хищникът от предната седалка минава на задната. След това си ударила главата и почнала да ръмжи недоволно. Той отворил вратата и хукнал към дома си. Благодарна за свободата си, мецаната извъртяла глава вляво и в дясно, потъркала си лапите и изчезнала.