Лекари от ловешката болница се борят за живота на двамата журналисти от БГНЕС. Освен дежурните екипи са повикани и медици, които днес са били в почивка, съобщава 24 часа. Спасители и пожарникари рязали смазаната до неузнаваемост редакционна кола на агенцията, за да извадят пътниците в нея, казаха от полицията. При жестоката катастрофа загина фоторепортерът на агенцията Петко Налбантов, на 32 г. Другите двама пострадали колеги са 50-годишният Любомир Янев и 42-годишният Светломир Генев, които се борят за живота си. Заради трагедията агенцията спря рябота и днес не излъчва новини.

Жестоката катастрофа стана тази сутрин към 8,45 часа на пътен възел Абланица, край Ловеч. Ударили са се два автомобила „Пежо Партнер“, единият от които на БГНЕС. Журналистите пътували за Велико Търново.

При удара пътниците и шофьорите и на двете коли са се оказали заклещени вътре, което наложило спешната намеса на спасители и пожарникари. Четирима ранени, сред които и фоторепортерът Петко Налбантов, били откарани в ловешката болница, където малко по-късно колегата е починал.

В болницата, но с леки наранявания е и шофьорът на другата кола. На място бил направен оглед, като все още причините за катастрофата се изясняват.