С впечатляващи нови модели се завръщат на автомобилното изложение в Пловдив марките „Тойота“ и „Фолксваген“. 15 фирми са подготвили атрактивни експозиции за изложбата „Автосвят“, която ще се проведе в рамките на Международния технически панаир от 28 септември до 3 октомври.

Премиера за България ще направи Toyota Avensis 2016. Ще бъдат експонирани и нови хибридни модели, олицетворяващи бъдещето в технологиите за автомобилостроенето, твърдат изложителите.

Японските автомобили „Лексус“, които се смятат за едни от най-надеждните в своя клас, за първи път идват на Есенния панаир в Пловдив. Ще бъде представен най-новият модел NX във вариант 300H и 200turbo.

В експозицията на „Фолксваген“ блести мултифункционалният Passat Alltrack, който може да се кара на ски писта, на плаж, на черен път и е еднакво подходящ за туризъм, бизнес пътувания и семейни пътешествия. Неговата световна премиера беше през март, а сега идва и в България. На изложбата може да се види и четвъртото поколение Caddy с транспортен вариант специално за шофиране в градска среда, както и шестата генерация Transporter, отличаваща се повече здравина, динамика и икономичност.

Една от премиерите на „Автосвят“ е на премиум автомобила Hundai Tuscon. Моделът се отличава с изтънчен дизайн, безопасност и комфорт, модерен 1.6 T-GDi двигател. Марката „Хюндай“ ще се представи и с обновени варианти на Santa Fe, i20 и i30.

„Ситроен“ също демонстрира модерни решения в новите Berlingo, C4 Picasso и Cactus.3-цилиндровият турбодвигател Pure Tech, който спечели титлата „Международен двигател на годината 2015“, вече се използва в няколко модела на марката. Дилърската мрежа на „Ситроен“ предлага и авангардния DS 5, който също ще бъде на „Автосвят“ след пазарния си дебют през юни.

Девет нови модел на “Киа“ ще бъдат демонстрирани на изложбата. Те покриват гамата от компактни градски коли до лимузини и спортни варианти.

Иновативни технологични идеи са внедрени и в автомобилите с марки „Инфинити“, „Шкода“ и „Лада“. Новост са суперлуксозните автобуси на „Исузу“.

Интересен акцент в последното поколение леки коли са възможностите за комуникации – медия, навигация, свързване с външни мобилни устройства.

Почитателите на екстремни преживявания ще видят кола амфибия и най-популярните АТВ-та и УТВ-та на CFMoto - Cforce 800, Cforce 550, Zforce 800 EX иTracker 550, които са най-продаваните в Германия, Русия и други страни.

На престижното търговско изложение за леки коли, мотоциклети, пикапи, камиони, автобуси и специализирани автомобили посетителите ще се запознаят с още много новости. Експозициите на дилърите може да бъдат разгледани в Международен панаир Пловдив от 9 до 18 ч., а на 3 октомври – до 14 часа.