Директорът на "Новини и актуални предавания" на bTV Media Group Люба Ризова от няколко дни не вдигала телефона си, когато й звънял миноритарният собственик на телевизията Красимир Гергов, съобщи в последния си брой в. "ШОУ", като се позова на служители на bTV. Отношенията между двамата рязко охладнели в момента, в който Павел Станчев встъпил в длъжност изпълнителен директор на bTV Media Group на мястото на дясната ръка на Гергов – Вики Политова.
“Познавам го от 20 години, били сме конкуренти, но винаги сме имали взаимен респект. Той е направил много за bTV и за българския медиен и рекламен пазар”, заяви в интервю Станчев за медийния бос Гергов, сякаш го изпраща с благодарност в пенсия.

“Аз не участвам в решаването на ежедневните неща в bTV, а като собственик”, подчерта през седмицата пък Красимир Гергов.

Станчев зае позицията главен изпълнителен директор на bTV от 1 февруари. Вики Политова пък напусна, за да се заеме с други дейности, както неясно обявиха от медията в официалното си съобщение за рокадата. Така внезапно Краси Гергов се оказа в позиция на изолация, въпреки че акциите му даваха право да контролира точно “Новините и актуалните предавания”.