На летището в кипърския град Ларнака от 13 месеца живеят две германки - майка и дъжеря. Жените пристигнали в Кипър от Израел на 12 август 2014 г. като те били депортирани заради изтичане на визите им, съобщи порталът in-cyprus.Вместо да се върнат в родината си, германките предпочели да останат на територията на летището. Майката и дъщерята спят в спални чували и се грижат за хигиената си в в тоалетните на летището.

Адамос Асприс, представител на летището разказва, че администрацията е била готова да съдейства на жените да се върнат в Германия, но те отказали. Също така те не приели и помощта на местната полиция и немското посолство. Жените не искат да дадат обяснение за причините за своето нежелание да напуснат летището в Ларнака и да се завърнат в Германия. 

Порталът отбелязва, че съгласно законодателството на ЕС не съществуват нормативни актове, които да позволяват граждани на ЕС да бъдат изгонени от страна член на съюза, ако не са извършили престъпление. 

Ръководството на летището в Ларнака смята в най-скоро време да потърси помощ от властите в Кипър за решаване на проблема.