Спасиха майка и двете и деца след серия от препятствия и животоспасяваща операция. След преплитане на червата, високорискова бременност, преждевременото раждане на недоносени бебета, майката и двете рожби са добре и скоро ще се приберат у дома, съобщава News7.Проблемите на Милена започват в края на 4 месец от бременността, когато й поставят диагноза "преплитане на червата". 

Младата майка била изправена пред труден избор, да направи аборт или да рискува, но да спаси и бебетата. Помага й екип от гинеколози, коремни хирурзи и анестезиолози от болница „Токуда”. Животът на Милена и бебетата е спасен. За да се избегнат усложненията от преждевременно раждане са извършени серия от процедури и медикаментозно лечение. Въпреки грижите, близнаците се раждат месец и половина преди термина. 

Когато се появяват на бял свят Вяра и Виктор тежат по около 1 кг и 700 гр. Интензивните грижи продължават и близнаците бързо растат. Денонощно с тях е майката им в специално създадената семейна стая за недоносени бебета. Месец след раждането Вяра и Виктор тежат по 2 кг и 200 грама. 

С историята си младата майка иска да окуражи други родители, които се борят за живота на рожбите си.