Да експериментираш дори когато се жениш, е предизвикателство само за избраници. Почти всеки залага на спазване на стандартните ритуали и липса на особено авангардни идеи. Тук обаче ще стане дума за хора от обратния тип - такива, които превръщат брачния ритуал в странно забавление с лек елемент на сериозно откачане от действителността. Най-често компютърни игри, сериали или апокалиптични истории за зомбита вдъхновяват по-широко скроените младоженци. Обикновено решават да пресъздадат любим сюжет, и то не само те, а и приятелите и кумовете. Снимките им бързо стават хит в социалните мрежи и се споделят с главоломна скорост. Ето кои са най-странните сватби в света.

По "World of Warcraft"
Млада двойка от Тайван - Крейг и Зоя, са заклети фенове на епичната игра, в която се наливат цели години живот - World of Warcraft. Един прекрасен ден геймърите решили да се оженят и да се облекат в стила на любимата им игра. Доспехи, меч, прически, рокли - всичко е както във виртуалното фентъзи. Крайният резултатът е крайно симпатичен.

Като във "Властелина на пръстените"
Хийтър и Робърт Балис си казват "Да" като във "Властелина на пръстените" - хубави и тучни зелени поляни, преоблечени по средновековна мода гости и сипеща се благодат, каквато има само във фентъзи класиките. Липсва само драконът.

По "Игра на тронове"
Дори и супер кървавите "Игра на тронове" понякога имат симпатични моменти, в които зрителят може да отдъхне и да се наслади на нечия сватба. Тази двойка фенове на сериала по романите на Дж.Р.Р. Мартин подготвяла цяла година венчавката си, така че да стане досущ като в прочутите епизоди. Излишно е да се казва, че канените гости били разпределени по фамилии точно както многобройните родове в историята.

Междузвездни войни
Епичната сага е вдъхновявала кого ли не, а защо да не се превърне и в сватбен стил. Да се ожениш с джедайски меч е предизвикателство за всеки с малко по-развинтена фантазия и още повече - влюбил се в друг някой с още по-развинтена фантазия.

Здрач
Историята на простосмъртната Бела и вампира Едуард трептеше във въображението на всеки втори тийнейджър в последните години. А мрачната готик атмосфера винаги е интересен вариант за сватбена церемония. Стига да няма ухапани.

Хари Потър
Сватба за магьосници от всякакъв калибър. Нали клишето гласи, че любовта е магия - тогава какъв по-ефектен начин от този да кажеш "Да" сякаш
току-що си имал междучасие в Хогуъртс.

Зомбита
Това вече е извън всякакво чувство за естетика. Но пък явно се прави. Зомби филмите изглежда зомбират и някои младоженци, които нямат нищо против да се оженят като вдигнали се от моргата безмозъчни.

Игрите на глада
Лък, стрела и сексапил са трите най-важни фактора при сватба, организирана по правилата на "Игрите на глада". В Щатите бяха регистрирани над 20 такива след масовата истерия по филмите от поредицата.