"Гранична полиция" препоръчват на пътуващите от Гърция да използват и съседните на Кулата и Маказа контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница – Илинден, Капитан Петко войвода и Ивайловград, съобщиха от пресцентъра на МВР. Препоръката идва след като в началото на почивните дни на 19 септември основният поток беше насочен към двата най-големи ГКПП и преминаването от там беше затруднено и бавно.

Полицията уверява, че всички пропусквателни пунктове работят на пълен капацитет и е осигурен оптимален режим на работа на служителите. За 22 септември, в края на почивката, ще е осигурено и полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик ще бъда разположени допълнителни сили.

Към момента трафикът през всички гранични контролно-пропускателни пунктове на страната е нормален, но засиленият трафик обратно към България се очаква утре в следобедните часове. От Пътна полиция припомнят на шофьорите да планират пътуването си в по-ранен час, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване и да спазват правилата на пътя.