Ако ви е писнало да спазвате строги диети и ви се струва, че списъкът със забранените за консумация храни вече е безкраен, имате късмет, пише „Попшугър“. Правилото, в което се кълнат някои от най-добрите треньори и диетолози, е много просто и ще ви спести доста мъки.

Каква е тайната? Невинаги е важно какво ядем, а кога!

Мишел Бриджес – инструктор и автор на книга за „тотална трансформация на тялото“, споделя мисълта, която ще помогне на всеки „нуждаещ се“ да отслабне, ако е решил, че трябва да го направи.

„Яжте закуската си като крал, обяда като принц, а вечерята като бедняк“, съветва Бриджес.

Защо? По няколко причини – така ще имате време през деня да изгорите калориите от обилната закуска, а и няма да се измъчите от глад и ще си спестите нощното преяждане, с което се често се сблъсква работещия човек.

„Най-често хората, които идват при мен, не закусват, почти не ядат нищо през деня, а когато се приберат, започват да поглъщат огромно количество калории. Ядат дори и през нощта“, казва Мишел.

„Не можете да победите майката природа. Спрете да си играете с нея“, съветва специалистът.

Други треньори и специалисти по здравословно хранене и диететика се съгласяват, че времето за калории е сутрин - на закуска.

Боб Харпър също съветва хората, които искат да се разделят с излишните килограми, да похапват по-обилните храни по-рано през деня. Личният треньор на звезди Гунар Питърсън (мъжът, който носи отговорност за извивките на София Вергара) съветва клиентите си да избягват въглехидрати като ориз, паста и пълнозърнести храни в по-късната част на деня, ако искат да изглеждат блестящо.

Специалистът по хранене Шира Ленчевски казва, че биологичният ритъм на човешкото тяло води до промени в метаболизма, което превръща тежките и пълни с въглехидрати храни по-лесни за изгаряне, ако се консумират в ранен етап от деня.

Тази стратегия не е извинение да набивате понички и бекон всяка сутрин, но е едно добро правило, което да включите в плана си за здравословно хранене.