Само час след острите реплики, които получи задочно Радан Кънев от Цветан Цветанов заради поредния ултиматум, че ще напуска коалицията заради Конституцията, лидерът на ДСБ отиде при шефа на депутатите на ГЕРБ да се обяснява за позицията си.

Малко преди това пък се събра групата на РБ на заседание, на което вероятно са решили, че играта загрубява и големият коалиционен партньор се изнервя от серията опити за извиване на ръце, този път в името на квотите във ВСС, възприемани като „свещена крава“.

Радан Кънев и Цветанов разговаряха поне половин час, след което демонстрираха добри отношения за пред медиите, предаде Канал 3. „Много често си говорим с г-н Цветанов. Ние сме лидери на групи в мнозинството, ако ние не си говорим, сме закъсали“, пробва да замаже напрежението Кънев. Цветанов обаче констатира, че когато си говорят насаме ГЕРБ и РБ, всичко е наред, а когато се юрнат през медиите да водят диалог, се пръкват интерпретации всякакви.

„Когато разговаряме с колегите от РБ заедно, нямаме никакви различия. Когато обаче излезем навън и всеки даде различните си интерпретации, тогава вече се получават малко различни мнения и различни позиции. Важното е, че нямаме никакви различния относно това, което трябва да направим, и по-добре да си говорим отколкото да има интерпретации от страна на медиите и да се търси провокативно поведение“, обяви Цветанов.

След срещата обаче не стана ясно дали Радан Кънев запазва досегашната си позиция и дали всъщност говори от името на целия Реформаторски блок, каквито въпроси неведнъж са възниквали.