Лекарите в "Пирогов" 5 часа и половина оперирали ръката на 33-годишният Иван Сахатчиев, за да я спасят. Преди това мъжът от Сандански 5 месеца безрезултатно се лекувал в местната болница, пише вестник "Струма". Лекарите в "Пирогов" наново шили и присаждали, така че Иван да има ръка.
Сахатчиев сам поискал да разкаже историята си, която е показателна за нечовешката ни здравна система и преживения ужас от младия мъж. Лекарите в София е трябвало да поправят грешката на техен колега, след като младият мъж през нощта срязал лявата си длан със стъклена чаша.  Сахадчиев е дюнерджия и в нощта на 2 срещу 3 август дълбоко си разрязва дланта и шурва много кръв. Докато от Спешна помощ го разпитват, какво се е случило, той затръшва телефона, превързва с кърпа ръката и тръгва към спешното.

Там го посрещат с думите:"Ти си пиян, махай се от тук.". "Аз им викам, абе кръвта ми тече. Тогава ми сложиха една марля с дизефектант и отидох в травматологията. Прегледаха ме и ме настаниха. сутринта в 10 часа ме вкарват за операция и д-р Томов ми вика: "кво ще те правя бе, всичко ти е лом?", спомня си Иван. Операцията минава, слагат му гипс - 3 кг и го връщат в стаята в болницата. Той обаче не се чувствал добре в болницата, подписва декларация и си тръгва. След ден, два отива на преглед и казва, че шината много му тежи, не може да спи и направо му прималява. Лекарят му отговаря, че може да му я смени с пластмасова, но трябва да плати 70 лв., защото Здравната каса не я поема. Пострадалият дюнерджия плаща и си тръгва. Отива пак на преглед след месец. Лекарят обаче го връща и го изпраща за ново направление от личния лекар.

"Доколкото знам имам право на два прегледа. Отивам при д-р Кичеец, но той ми отказва, защото имам право на два прегледа", разказва патилата си Иван. Д-р Томов спира да му вдига телефона и се оказва, че няма кой да му свали гипса. медикът го отсвирил с думите: "Няма само с теб да се занимавам", разказва Иван. Друг лекар - д-р Андрее, станал свидетел на скандалите му съчувства и сваля гипса на Сахатчиев.

Една вечер по време на робата Иван започва да го мъчи нечовешка болка в ръката. Отива при личния си лекар д-р Кичеец, който го изпраща при лекар, защото иначе ръката ще му изсъхне. лично медикът вдига телефона и се обажда в София на доц. Кътева, която записва на Иван час на преглед. Така на 14 януари 2014 г. приемат в "Пирогов" Иван и му правят спасяващата за ръката му операция. "Оперираха ме 5 часа и 30 минути. Наново са взимали нерви от подлакътната част и са присаждали на дланта. При първата операция в Сандански нервът не беше зашит както трябва, получили се сраствания на двата пръста. Извикан е екип да снима по време на операцията заради фрапантния случай. Има 16 снимки направени на ръката. 15 дни след втората операция нямам нито шини, мърдам и си свивам дополовината пръстите. Правя си упражненията на ръката и съм щастлив от моментните резултати. надявам се да се възстановя на 100%", разказва Иван. той благодари на д-р Кичеец, д-р Андреев за сваления гипс и на доц. Кътева за успешната втора операция.