И по мое време имаше кюфтета и кебапчета по избори. Явно това е част от изборната обстановка у нас. Вижте, животът тече и нещата са динамични. За мен е важно да ги знаем и да ги посрещаме проблемите, за да ги преодоляваме заедно. Това обяви бившият премиер Филип Димитров пред bTV.Относно предложението на президента Росен Плевнелиев той да влезе в Конституционния съд, Филип Димитров каза, че е поласкан и признателен на държавния глава. „Обади ми се президентът, видяхме се. Аз изказах благодарността си. За мен това е един достоен финал за една доста дълга гражданска дейност, каквато е моята. Имало е разговори относно моята кандидатура, защото едва ли Росен Плевнелиев го е решил някъде из стаите на президентството”, каза той. 

Попитан как гледана упреците, че не е подписал конституцията, а сега ще работи в Конституционния съд, Филип Димитров отговори, че това не е проблем. „Като премиер и заместник-председател на парламента съм се клел в нея, така че не виждам проблем”, обясни той.

Той бе попитан и за мнението му относно управляващото мнозинство и желанието му за съдебна реформа. „Не искам да се изказвам към партийни въпроси. Прогнозата за това какво ще стане с управляващото мнозинство сигурно в момента би била прибързана. Тези изменения в Конституцията са едно начало – те са базата да се промени нещо съществено. Идеята, че те ще имат някакъв магичен ефект не е сериозна. Не би било честно тези, които вменяват промените, да казват, че те ще имат внезапен ефект. Движението на България е в една посока, която очевидно се доближава до неща, които в последните 25 години са били целта на всички промени. Но колко бързо стават тези неща? Колко мъка има в провеждането на тези усилия?“, попита в края на разговорът Филип Димитров.