Обявеният за общодържавно издирване Николай Далакманов е бил задържан преди минути при спецакция в Бургас. Това съобщава "Флагман", позовавайки се на източници от разследването. Известният като тартор на „Бандата на кирките“ бе в неизвестност повече от 20 дни след като снимката му бе разлепена във всички РУП-ве заради серия от хулигански прояви.Освен всичко останало, той е пребил зверски младо момиче.

Далакмана е нанесъл зверки побой над приятелката си, която е дъщеря на бизнесмен от руенските села, приближен до най-висшите кръгове на ДПС. Младата жена е с няколко счупени ребра и множество синини по цялото тяло.

Около седмица след ужасния инцидент пред ресторант „Хепи“, който се намира до х-л „България“ в центъра на града, Далакаманов видял майката на момичето, заедно с брат й и техен семеен приятел. Той минал покрай тях, напсувал ги, ударил и момчето, след което избягал.

От тогава до днес нямаше следа от него, а той се хвалел на познати, че полицията няма да успее да го открие. Тези му сметки обаче се оказаха изключително погрешни, тъй като Далакмана е бил под наблюдение от няколко дни. В момента той се намира в Областната дирекция на МВР-Бургас където дава показания, а до няколко часа се очаква да бъде отведен в ареста, който се намира в Пето РУП.

Припомняме, че Николай Далакманов излезе от затвора преди няколко месеца. Преди това той лежа четири години зад решетките заради друг жесток побой – над трима мъже в жк „Братя Миладинови“.

Побоят бе извършен преди изтичането на 5-годишния му изпитателен срок, наложен заради друго престъпление. Припомняме, че той бе арестуван през 2008 година за разпространение на наркотици, като част от бандата на „Кирките“.

В началото на 2015 година Далакманов поиска да излезе предсрочно от затвора. Той бе представен за съвестен затворник, който чистил столовата, дори си намерил приятелка, с която щял да се жени.

Бургаският окръжен съд обаче му отказа предсрочно освобождаване и го остави да лежи още три месеца, след които Далакманов излезе на свобода. Не му трябваше много време отново да има проблеми с органите на реда, при това за жесток побой над момиче.