Задържаният вчера началник на РУП Първомай Васил Налбантов е покровителствал сина на известен местен бизнесмен - собственика на "Бор Чвор" по неофициална информация.

Синът на въпросния бизнесмен през 2012 година е причинил тежка катастрофа. По думите на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов пред очите на полицейския началник и бащата синът му бил подменен с друг водач.

Това се случило пред очите на още десетина свидетели. Синът на бизнесмена отвлякъл и свой съгражданин от Първомай и го пребил. Случаят е бил потулен. В момента обаче срещу сина на бизнесмена е повдигнато обвинение за пътното транспортно произшествие и похищението на 17-годишното момче от Първомай.

"В следствие на безнаказаността, на която се е радвал този извършител, през май тази година, той пак отвлякъл и пребил човек и инцидентът също бил потулен", уточни окръжният прокурор.

21-годшиният син на бизнесмена е направил и катастрофа на територията на София под въздействието на нарткотици.

Срамно или не, два месеца след потулване на случая с подменените водачи при първата катастрофа началникът на РУП Първомай получава автомобил от бизнесмена. 

Тъй като даренията в МВР са забранени, полицейският шеф е накарал свой служител колата да бъде записана на негово име, посочи още Попов.