Категорично няма състав за престъпление при работата на Авиоотряд 28. Крайно време е да се спре с всички спекулации, обърна се днес към медиите депутатът от ГЕРБ Ивайло Московски, бивш транспортен министър в кабинета "Борисов".

"Действително има какво да се поправи в нормативната уредба за функционирането му, но практиките, които са установени като нарушения се свързват с т.нар. търговски полети, които са практика от 2001 г.", каза Московски. "При създаването на анкетната комисия за авиоотряда аз не случайно предложих да се разшири обхватът й. Московски се съгласи, че нормативната уредба трябва да бъде прецизирана и променена. Има заведени дела срещу тези лица, които си позволиха спекулации- стана ясно,че нито са изнасяни чували с милиарди, нито са возени фолкпевици.Вече е крайно време да се престане с тези лъжи, отсече той.

Докладът на Сметната палата, с който се запознахме, завършва с три препоръки спрямо нормативната уредба, с която е уредена работата на Авиотряд 28 , посочи народният представител Менда Стоянова. "Той опровергава лъжата, че липсват списъци с пътниците на борда, такива има и може да се види кой е пътувал. И няма да бъдат съставяни дори актове за нарушения. Това е официалният резултат на специалистите за работата на т.нар. комисия за авиоотряда", каза Стоянова. Според нея за първи път МС има толкова добър доклад - в заключението пише,че по редица показатели има подобрения.

Изнесените данни за получаваните бонуси в администрацията на МС са коректни, смята депутатът Владислав Горанов. Цитираните суми като бонуси са допълнителните възнаграждения за т. нар. гъвкава част на заплащането, която зависи от оценката на индивидуалната работа на всеки един служител, добави той. Тези средства представлявали не повече от 30% от общата сума за съответната администрация, обясни Горанов.

Свидетели сме как машината, създаваща опорни точки започва да скърца и бе предприета инсинуация , заяви депутатът Димитър Главчев, позовавайки се на докладите на Сметната палата за МС и Авиоотряд 28 и тяхната интерпретация. Стана ясно,че докладът за МС няма да се представя на прокуратурата, тъй като няма никакви престъпления, същото се отнася и за доклада за Авиоотряд 28, каза той.