Затворник от Софийския централен затвор е намерен обесен тази нощ в Софийският централен затвор. Това заявиха надзиратели в пандиза, които останали потресени от ужасната гледка., съобщава ПИК.Към 4,00 часа в Първа група – където се излежават най-тежките доживотни присъди, е намерен увиснал на въже Илиян, който бил осъден за жестоко убийство. Мистерията е, че тялото на затворника е било нарязано, а килията е станала цялата в кръв и надписи, което съдържание остана тайна.

Заради многото кръв надзиратели вече се съмняват, че може да става дума и за убийство.

Според служители на затвора до такива случаи се стига, защото бандитите в Софийският централен затвор лежат в ужасни условия. Те разказват за затворник на име Сашко, който постоянно си говорил сам, правил животински движения и постоянно се боксирал с въображаем съперник в самостоятелната си килия. Побърканият затворник непрекъснато "стрелял" по някого със силни крясъци.

„Такива хора не трябва да са тук, защото поведението им се отразява и на другите лишени от свобода, които нямат психични проблеми. Откачилите вече затворници да се лекуват при други условия в психични клиники, а не да търкат наровете в централния затвор”, разсъждава надзирател от зандана в "Банишора", пише столичен ежедневник.

Обесеният Илиян вероятно също е откачил, предполага се, че това е заради тежката присъда, която е получил и липсата на адекватно внимание от надзиратели и лекари в затвора.

Остава пълна мистерия как той е разполагал с въже да си надене примката, също така с какво е нарязан лишеният от свобода?
От правосъдното министерство потвърдиха за инцидента.