Един от най-добрите ветеринарни лекари в света ще представи Viasat Nature в рамките на един месец. Премиерната поредица „Супер ветеринар“ ще се излъчва всеки четвъртък, от 24 септември до 15 октомври, от 21:05 часа.
 
Продукцията представя новаторската практика на ветеринарния лекар и специалист по бионика - Ноел Фицпатрик и неговият екип от над 100 специалисти. Те помагат на животни с тежки заболявания като използват най-съвременни методи на лечение и операции, включително имплантиране на бионични крайници във футуристичен стил.
 
Ветеринарите споделят върховете и спадовете в своята работа, в която водеща е безусловната любов към домашните любимци, които стават част от семействата им. Иновативните методи за лечение, които се използват в клиниката, дават възможност на животните да възвърнат функционалното качество на живот без болка.
 
Епизодите са заснети чрез статични камери, монтирани в клиниката „Фицпатрик Рефералс“, благодарение на които са уловени всички емоции и драматични моменти в ежедневната работа на ветеринарните специалисти. Операционната зала изглежда много футуристично. Там също са показани вълнуващи моменти със снимките на силно въздействащи интервюта, които разкриват емоционалността, патосът, както и хуморът на всички истории.
 
Сред участниците в епизодите на поредицата са котаракът Тайгър, който Ноел се опитва да спаси, след като сърцето му спира да бие по време на възстановяване от операция. Също така специалистът трябва да оперира счупения заден крак на пет-месечния заек Руфъс. А един много обичан кокер шпаньол – Дикси, се нуждае от важна интервенция на гръбначния стълб. Лабрадорът Моджо има гръбначен проблем, което означава, че може да развие парализа, а Ноел трябва да приложи новаторска процедура на котка със счупен таз, за да се опита да й помогне да ходи отново. В последния епизод от поредицата, ветеринарите срещат 12-годишната котка Пикси, която е била блъсната от кола. Ноел вярва, че той може да помогне на Пикси да ходи отново, като й постави революционен бионичен имплант.
 
Ще успее ли супер-ветеринарят Ноел Фицпатрик да ви развълнува и трогне до сълзи и какви животоспасяващи грижи полага за животните – гледайте в поредицата „Супер ветеринар“, всеки четвъртък, от 24 септември до 15 октомври, от 21:05 часа, по Viasat Nature.