Млад сириец разкри защо бежанците край Одрин не искат и да чуят за България. Оказа се, че те са наплашени от страшни легенди за нашата страна, което вероятно ще успокои правителството и служителите на границата ни с Турция.Пратеникът на bTV говори с млад сириец, който обясни сагата. "Не искаме за ходим в България, а в Гърция. Така е заради Дъблинското споразумение. В България ще ни вземат отпечатъци и после ще ни вкарат в лагер, откъдето няма да ни пуснат да излезем. Така ни казаха", сподели клетникът.

На магистралата Истанбул - Одрин вече издигна импровизиран бежански лагер. Неправителствени организации карат храна и вода за мигрантите, но те ги отказват с плаката, че искат само да ги пуснат през границата. това обаче няма да стане. Турция даде 3 дни ултиматум на бежанците да сде върнат обратно. В момента те са няколко хиляди и искат през Гърция да достигнат Западна Европа. Целта им са Германия или някоя от скандинавските страни. От България обаче бягат като дявол от тамян.

През 2-3 километра има патрули от полиция и жандармерия, които не пускат бежанците да тръгнат към границата, камо ли да я прекосят.