Сирийският бежанец, който бе спънат нарочно от унгарски телевизионен оператор, докато бягаше от полицията, пристигна в Испания, където бе поканен да стане треньор по футбол, съобщи Франс прес.

Видеото, на което се вижда как Осама Абдул Мохсен бяга от унгарските сили на реда, носейки на ръце сина си Заид, а унгарска журналистка му подлага крак, за да падне, обиколи света и доведе до уволнението на операторката.

"Обичам ви всички, обожавам Испания, благодаря Испания", каза вчера на английски Мохсен пред многото журналисти, дошли да го посрещнат на железопътната гара в Барселона, където пристигна с влак от Париж.

"Всичко, което искам, е да тренирам. Искам просто да стана треньор", каза пред камерите той, държейки двете си деца.

Мохсен пътува към испанската столица Мадрид. Директорът на Националния център за обучение на треньори по футбол в мадридското предградие Хетафе, Мигел Анхел Галан, е научил от пресата, че сириецът също е треньор.

Той каза в ефира на местно радио, че ще му осигурят квартира, храна, дрехи и работа като треньор и ще помогнат на съпругата му, дъщеря му и другия му син, които са в Турция, да дойдат и да получат убежище.

Припомнете си инцидента в следващото видео: