Кът за отдих, спортна площадка и детски съоръжения бяха официално открити днес от кмета на Община Русе Пламен Стоилов и кмета на Хотанца Венета Недева.

На събитието присъстваха зам.-кметовете Даниела Шилкова и Наталия Кръстева, кметове на населени места и общински съветници. Лентата при откриването прерязаха кметът Стоилов, кметът Недева и председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Бедрос Пехливанян. Съоръженията са на стойност 8 000 лева, а средствата са осигурени по Програмата за малките населени места.

Водосвет за здраве отслужи отец Деян, а за празничната програма се погрижиха деца от селото, пременени в народни носии.

Венета Недева благодари на кмета Стоилов и на неговия екип за новата придобивка за Хотанца, както и на децата и жителите на селото, които с доброволен труд са помогнали за реализирането на проекта.

Г-н Стоилов заяви, че за първа година се реализира програмата за населените места. Догодина тези средства ще бъдат удвоени. „Щастлив съм, че виждам толкова деца и усмихнати хора. Искаме да направим така, че не само в Русе, но и в селата промяната да е видима“, заяви още кметът Пламен Стоилов.