Антон Хекимян живее като отшелник и не си позволява никакви забавления, пише „Ретро”. Фотограф на изданието е направил папарашки снимки на журналиста. Водещият на „Тази сутрин” по Би Ти Ви се е отдал изцяло на работата и излиза от вкъщи единствено, за да отиде до сградата на телевизията, която е близо до дома му. Въпреки че е едва 31-годишен, той е обсебен само от кариерата и когато не е в студиото, се крие вкъщи.Роденият в Стара Загора журналист си е взел апартамент на не повече от километър от нюзрума, за да не се налага да ползва автомобил или градски транспорт, за да ходи да работа. Апартаментът на Хекимян е в престижния столичен квартал „Иван Вазов”, точно на входа на Южния парк. Той обаче не може да бъде забелязан по алеите на една от най-красивите столични градини.

Сутрин Хекимян ползва служебна кола или такси, за да стигне навреме за ефир преди 6 ч. призори всеки делничен ден. Ангажиментите му в медията свършват чак в ранния следобед, нищо че „Тази сутрин” е само до 9,30 ч. След края на предаването, той остава в нюзрума, за да се подготви за идния ден и да обсъди гостите и темите с редакторите. Едва тогава си позволява да напусне сградата на Би Ти Ви и скрит зад тъмните очила, закрачва пеша към дома си. По пътя се спира в няколко магазинчета за здравословни храни, както и в супермаркети, за да напазарува, каквото му трябва за вкъщи. После се прибира и до другата сутрин рядко излиза от дома си.

„Живее не като младо момче, а като отшелник. Единствената компания, на която се радва, е на приятелката му – тихо и възпитано русокосо момиче. Тя обаче се прибира много късно вечер и почти не я виждаме. Рядко сме ги забелязвали и да излизат двамата”, коментират комшии на Антон Хекимян. По думите им той бил безпроблемен съсед, който си плащал всички такси за входа и се стремял да не привлича вниманието. От дома му никога не се чувала силна музика, а за купони с приятели и дума не можело да става.

Колеги на Хекимян също свидетелстват, че откакто е започнал да води сутрешния блок на медията преди година и половина, старозагорецът е станал изключително сериозен и затворен. Гледал си работата съвестно и постоянно бил обсебен от темите и гостите в ефира, както и от обществените и политически събития в страната. За забавления или други теми не отварял дума, както и за личния си живот.

„Не му е приятно, че е толкова известен и хората навсякъде го разпознават. Притеснява се от това внимание, а и да не навреди на връзката му с Василена. Още повече, че е харесван и преследван постоянно от почитателки. Току виж му спретнали някой номер. Затова гледа да е скромен и да не коментира нищо лично”, обясняват хора от Би Ти Ви. С цел да не привлича вниманието, Хекимян спрял да ходи на работа с кола, тъй като все се намирали зли езици да коментират защо си е купил нов автомобил и колко струва.

По време на отпуската си това лято водещият също бил много предпазлив. Той си отдъхвал на родното Черноморие с приятелката си Василена, с която са заедно вече от 2 години. Тя също е журналистка, но работи в Нова тв в шоуто на Милен Цветков. Двамата успели да се освободят по едно и също време, за да отидат заедно на ваканция за 2 седмици. За да не привличат вниманието обаче не се застоявали повече от 2-3 дни на едно и също място – обиколили цялата плажна ивица от Синеморец до Крапец и търсели по-спокойни и тихи курорти.