Камиони с чужденци от Турция вече пътуват към вътрешността на страната. Имигрантите са пробили охраната на българо-турската граница тази нощ, твърди Епицентър.бг. Според информацията става въпрос за стотици бежанци. Местните се опасяват, че след като търсещите път на Запад научат къде е пролуката при Синеморец, тя ще се превърне в коридор за преминаване на нелегални групи.От Гранична полиция категорично отрекоха да има нахлуване на толкова солидна група бежанци през Синеморец. Кметският наместник Костадин Диков също не беше запознат за навлизането на толкова много мигранти.

"Аз съм в Царево, сега пътувам към Синеморец, но не съм видял подобна група. Ако имаше щях да разбера. Но от няколко дни в Синеморец има засилено присъствие на гранична полиция. Снощи дойдоха още няколко екипа. Може да са ги задържали и ние все още да не сме разбрали", каза пред "Флагман" Костадин Дяков. По думите му в Синеморец вече свикнали с бежанския наплив. Шегували се, че от всеки храст изкача мигрант.

В същото време БНР съобщи, че за последната вечер е предвратено влизането на 200 нелегални имигранти. Не се уточнява откъде са, но не е изключено основната част от тях да са тези от Синеморец.