Новаторският дизайн и иновации на Nissan осигуряват заглавията по време на 66-я Франкфурт Мотор Шоу с щанд, който демонстрира уникалната способност на марката да предизвиква конвенционалното и да предлага вълнение на всяко ниво. С поразителна гама от дръзки нови идеи и новаторски разработки във всепризнатата EV гама на Nissan, компанията отново потвърждава статута си на най-иновативната и най-новаторски мислещата марка в индустрията.

Натъпкан с иновации и представящ дързък нов дизайнерски език, Nissan GRIPZ Concept е ключовият акцент в присъствието на Nissan на Франкфурт Мотор Шоу 2015. Заченат и проектиран от екипи в Европа и Япония, GRIPZ Concept предлага вълнуващ поглед към бъдещето на кросоувър дизайна.

Създаден като „спортен воин на пътя“, Nissan GRIPZ Concept /виж галерията/ комбинира практичността и качествата на компактен кросоувър с динамиката, вълнението и вниманието на водача на традиционен спортен автомобил. Тази уникална комбинация дава на GRIPZ двойна самоличност – предлагайки перфектната смес между ежедневен финес и гъвкавост със способността да поеме по по-приключенски терен, когато водачът пожелае.

Nissan GRIPZ Concept илюстрира не само подходът „без граници“ към дизайна, той демонстрира и инженерните способности на Nissan. Оборудван със Series Hybrid System “Pure Drive” e-Power EV, GRIPZ демонстрира за пръв път прототипна хибридна система, базирана на технологии, разработени за най-продаваните електромобили (EV) на марката и генерира мощност от 80kW и 254 Нм.

Лидерството и иновациите на Nissan на EV пазара правят поредната съществена стъпка напред във Франкфурт със съобщението за нова батерия за LEAF. Тя осигурява пробег до 250 км – увеличение с 26%. Новата за сектора 30kWh батерия е в сърцето на 2016 LEAF 30kWh, който също прави своя световен дебют във Франкфурт. Благодарение на ревизираната си вътрешна химия и нови материали за електродите, новата батерия трансформира шофирането и притежанието на Nissan LEAF, засилвайки позициите му на най-способен, практичен и достъпен електрически автомобил в света.

В типичния за Nissan стил, новата батерия на 2016 LEAF 30kWh отдава своята допълнителна мощност без никакви компромиси спрямо съществуващия блок. Независимо от допълнителния си капацитет, тя не заема повече пространство спрямо 24kWh батерията, когато бъде свързана с Quick Charger.

Европейският си дебют във Франкфурт ще направи и напълно новата NP300 Navara. Чрез обновение си дизайн, „стъпващ“ върху всепризнатата кросоувър философия на Nissan, NP300 Navara надгражда над 80-годишния опит на марката в сектора на пикапите, предлагайки някои от най-модерните дизайнерски и инженерни решения в индустрията. С нова технология, дързък дизайн и интелигентни инженерни решения, новата NP300 Navara поставя нови стандарти във всяка ключова област. Нивата на комфорт са значително повишени, благодарение на въвеждането на новия дизайн на интериора, докато интегрирането на новото, олекотено многораменно задно окачване трансформира качеството на возията.

Новата NP300 Navara се отличава и с новия 2,3-литров dCi двигател, който е с 24% по-ефикасен и за пръв път идва в битурбо вариант. И, като част от Nissan кросоувър наследството, той е оборудван и с полезни технологии, включително Around View Monitor (AVM) и Forward Emergency Braking (FEB).

Европейският дебют на новата NP300 Navara отбелязва и лансирането на нова гаранция за лекотоварните автомобили (LCV). Демонстрирайки увереността, която Nissan има в качеството на своите LCV, гамата му от бензинови и дизелови камиони и ванове ще бъде покрита от водеща на пазара 5-годишна или 160 000 км заводска гаранция. За пълното спокойствие на собствениците, новата гаранция ще покрива дори оригиналните Nissan аксесоари.

Всепризнатата гама от кросоувъри на Nissan продължава да движи марката напред, като във Франкфурт се отбелязват редица новости и годишнини. Второто поколение на Qashqai се появява в Германия, след като съвсем наскоро стигна границата от 500 000 произведени бройки – забележително постижение, постигнато за рекордните 21 месеца. Juke също има причина да празнува, записвайки 5-а година като любимият компактен кросоувър на Европа, докато новият X-Trail се появява с наскоро представения 1,6 DiG-T със 163 к.с. мощност.

Присъствието на Nissan на Франкфурт Мотор Шоу 2015 идва на фона на продължаващия ръст на марката. Nissan заздрави своето предимство на пазара на електромобили и кросоувъри, отчитайки рекордни продажби и нарастващо търсене и в двата ключови сектора.

Nissan лансира девет нови модела от началото на 2014 и благодарение на фокуса на марката върху нови сегменти и бързоразвиващи се пазари, европейските продажби продължават да растат. През първите осем месеца на 2015, Nissan продаде 501 150 бройки – 9% ръст спрямо същия период на 2014.

Иновация и вълнение стоят в сърцето на всички активности на Nissan – включително комуникацията за продуктите и активностите. Брандът извежда тази иновация до ново ниво във Франкфурт със специален Nissan Social Media екип, който осигурява пълно живо покритие от щанда на марката. Актуализации на живо ще бъдат обявявани чрез Twitter, през акаунтите @nissaneurope и @nissanDE, заедно с редица Periscope стрийминга, които ще дадат на последователите безпрецедентен достъп до автомобилите и членовете на Nissan екипа, отговорен за тях. Покритието започва с малка загадка по Periscope на 15 септември, като часовете на живите излъчвания ще бъдат обявени на английски и немски в Twitter.