“Разочарован съм от всичко в държавата. Нямам пари за лекарства и храна. Не мога да си намеря работа. Навсякъде ми затръшват вратата, защото съм си отварял устата.” Тази тъжна изповед направи пред “24 часа” бившият депутат от СДС в 7-ото велико и 36-ото народно събрание Христо Марков.

Пловдивчанинът е на ръба на самоубийство заради безпаричие. Страда от диабет и от октомври е на инсулин. Трябват му по 200 лв. месечно за лечение. “Имам и високо кръвно, но спрях хапчетата, не мога да си ги купя. Разпродадох всичко ценно - картини, злато, имоти. За капак и съпругата ми се обърна срещу мен”, каза той. Семейството има две големи деца, които се издържат сами.

Бившият депутат от години няма постоянно препитание, живее от дребни хонорари от авторски материали в пловдивски медии. “Завършил съм българска филология и куп квалификации, но никой не се интересува от хартии, след като не си политически правилният човек”, смята Христо.

От лятото до есента на м.г. той бе в предните редици на антиправителствените акции в Пловдив, но участници в протестите под тепетата казват, че Христо вече не идвал.

Приятели научили за тежкото му положение от социалната мрежа и започнали да му звънят с предложения за помощ. Той обаче отказал. “Прекалено горд съм, за да приема подаяния. Единственото ми желание е да си намеря работа, за да оцелявам. Не виждам смисъл от съществуването си, но все още имам мъничко инат и ще се опитам да се боря”, обяви бившият депутат.