За поредна нагла кражба, заснета от охранителна камера, алармираха от магазин, намиращ се в столичен мол. От кадрите се вижда как мъж и жена хладнокръвно отмъкнат скъп лаптоп посред бял ден, докато персоналът и клиентите са разсеяни.Ето какво пише Пламен Вълчев, който пусна във Фейсбук апела за издирване на крадците: „Здравейте, това се случи на 14.09 в магазин в мол „София”. Моля който има информация за крадците да ме уведоми, а ако нямате - шервайте този клип, за да могат да го видят повече хора. Откраднатият лаптоп е модел - Macbook 12'', със сериен номер - CO2Q49H8GF84. Моля ако попаднете на него да ми сигнализирате”.

Здравейте,Това се случи на 14.09 в магазин в Молa, в който работя. Моля който има информация за крадците да ме уведоми, а ако нямате - споделяйте този клип, за да могат да го видят повече хора. Откраднатият лаптоп е модел - Macbook 12'', със сериен номер - C02Q49H8GF84. Моля ако попаднете на него да ми сигнализирате.Благодаря!

Posted by Plamen Valchev on 15 септември 2015 г.

Видеокамера е заснела как прилично облечени мъж и жена влизат в магазина за техника в мола. Преструвайки се, че разглеждат, мъжът слага ръка на отворения лаптоп и бързо го пъха в голямата бяла чанта на жената. След това той се оглежда, вдига рамене сякаш нищо интересно не виждат в магазина, и си тръгват спокойно.
Справка в интернет магазините за електроника показва, че лаптопите като откраднатия вървят по около 3000 лв.