Google избра нов главен изпълнителен директор на проекта за автономнa колa. Това е Джон Крафсик, който преди това работеше за Ford и беше президент и главен изпълнителен директор на Hyundai Motor America, съобщава Smartnews.bg.

Той ще заеме поста в края на септември. Крис Ърмсън, който в момента е начело на проекта, ще ръководи техническото му развитие.

Технологията на Google „може да спаси хиляди животи, да даде на милиони хора по-голяма мобилност, както и да ни освободи от много от нещата, които днес намираме за разочароващи в шофирането“, коментира Крафсик.

Говорител на Google заяви пред Automotive News, че назначението на Джон Крафсик не означава, че компанията ще започне сама да произвежда колите.

„Ние знаем в какво сме добри и ще си партнираме с много различни компании, за да предложим на света тази технология по безопасен начин“, посочва Кортни Хон.

Реално Google обаче ще се конкурира с производителите на автомобили, които разработват собствени програми за автономно управление. Toyota наскоро обяви, че ще инвестира 150 милиона долара за целта, но и други компании от сектора не искат да бъдат зависими от софтуера Android Auto. Вижте повече в Smartnews.bg