Звездите на „Лудогорец" ще се включат в тържествата по случай първият учебен ден в Разградско. Футболисти и треньори ще присъстват на школските тържества в региона, за да споделят радостта на децата, родителите и учителите от старта на новата учебна година, съобщиха от клубната управа.
Девет представители на клуба шампион ще ударят на 15 първия школски звънец в училища в Разград, Исперих и Лозница. Любимецът на публиката Козмин Моци, заедно със старши треньорът Едуард Ераносян и съотборникът му Георги Терзиев ще бъдат сред децата от основно училище „Христо Ботев" в Исперих.
Помощникът на Ераносян - Ради Здравков и бразилските звезди Марселиньо, Вендерсон и Кафу ще посетят основното училище в Лозница. Капитанът на зелените Светослав Дяков и съотборниците му Натанаил и Сисиньо пък ще са в двора на разградското училище „Васил Левски", където децата на двамата бразилци ще бъдат сред първокласниците.
Футболният шампион на България започва нов социален проект насочен към децата. Заедно с кметството в Разград тимът на Кирил Домусчиев организира инициативата „Среляй във вратата". Тя стартира през октомври и ще обхване всички училища в общината.
В рамките на проекта треньори и футболисти ще посещават учебните заведения по график, за да организират мини турнирите за вкарване на голове. Всяко попадение ще носи на автора си точки, а победител ще стане този невръстен футболист, който вкара най-много топки в мрежата.