Полицията в Плевен обяви в понеделник за издирване бизнесмена Йоско Михайлов Исаев, изчезнал без следа преди 4 дни. 50-годишният Исаев, който е съсобственик на завода "Плевенски хляб", е видян за последно в четвъртък, 10 септември, в София. Там той се срещнал с бизнес партньор, разделили се малко след 14 ч и оттогава е в неизвестност.

Засега няма данни да се е прибирал в Плевен и някой да го е виждал. Исаев страда от хипертония, има високо кръвно налягане. Във фаталния ден на мистериозното изчезване той е бил облечен в тъмно синьо - тениска, дънки и яке от плат. Йоско Исаев е с висок ръст, пълен, лицето му е овално, бяло, гладко. Косата му е къса, прошарена с челна плешивост, очите му са кафяви, устните и веждите - тънки. Полицията в Плевен обаче не разпространи снимка на издирвания бизнесмен. Посочен бе тел. 112 за обаждания при гарантирана анонимност на хора, които са видели мъжа или знаят къде се намира.

Шефът на плевенската полиция Венцислав Катинов опроверга пред "24 часа" плъзналите слухове, че бизнесменът е отвлечен и похитителите му са поискали подкуп.