От няколко години в интернет пространството се твърди, че навремето поетът с ватенка Пеньо Пенев е написал вулгарната, порнографска поема „Кънчо Путкодеров”. Много от местните творци също са на такова мнение, макар че през годините се предполагаше, че апокрифно разпространяваната поема е написана ту от поета-лирик Иван Николов, ту от плевенския творец Мустакерски. Репортер на БЛИЦ обаче успя да открие истинският автор на порно поемата и най-после може да бъде изчистено името на Пеньо Пенев. Читателите едва ли ще повярват, но фактите са категорични – авторът на огромната творба за преживяванията на сексуалния изверг Кънчо Путкодеров е написана от 13 годишния ученик Марин Караиванов от хасковското училище „Св. Климент Охридски”.

Съмнения по това твърдение няма, тъй като авторът показа оригиналите, а и собственоръчно правените промени в стиховете в продължение на няколко години. Поемата става изключителен хит на 60-те години, но и днес цялото творение на Караиванов може да бъде открито в много от сайтовете на интернет. И навсякъде като автор се посочва Пеньо Пенев. Това, което истинският автор каза за БЛИЦ е, че сам е изумен от популярността на поемата. И, че точно тази популярност го е накарала през 2002 година да пренапише цялата поема, но вече с нов герой Вълчо Кожодеров.

Втората му поема е отпечатана в издателство „Шрапнел” като нецензуриран, стихоплетен роман с благословията на Радой Ралин. В нея авторът възпява подвизите на един съвремен олигарх, който също като Кънчо Путкодеров има своите сладострасни цели и идеали, които обслужват само и единствено неговите похотливи желания.