Приятелят на Павлина Маринова, която бе убита в гората край варненското село Юнец, се е обесил в петък следобед в къщата си.

Андрей, на когото викали Хлопчо, бил намерен на касата на врата с винтове. Открили го съседи, пред които споделил, че ще сложи край на живота си, защото не иска да влиза пак в затвора.

След смъртта на Павлина Хлопчо бе задържан и пуснат. Той влизал в стаята си през прозореца, защото заради убийството къщата е запечатана. Не бил на себе си през последните 3 дни. Преди да намерят трупа на Павлина, се държал нормално. Помагал в изливането на бетонна плоча. Обичал да се черпи в кръчмата, но не бил алкохолик. Когато му се обадили, че трябва да дойде от Варна, където бил при друго гадже, да го разпитат, се разстроил. Почнал да нарежда: “Какво ще стане сега с мен, ще се отровя, ще отида при Павлина.”

“Ако си невинен, няма от какво да се притесняваш”, успокоявали го съселяните. Хлопчо обаче се тревожел да не го натопят. Хората му имали доверие, защото от 5 г. бил пазач на комплекс от къщи. Собствениците му плащали, давали му храна и ваучери за телефон. Андрей твърдял, че на 15 август е бил за риба с Павлина. С нея заживял 20 дни по-рано, запознали се във Варна. Двамата ловили таранки в селския язовир. После Павлина тръгнала да си ходи. Час и половина по-късно Хлопчо не я открил в дома си и почнал да разпитва за нея из селото. Предположил, че жената е с приятеля му от затвора Иво или с рибари, които били с кола на язовира.

Трупът на жената бе намерен 20 дни по-късно на 2 км от селото в гората от лесничей. Твърдеше се, че Иво е изчезнал. Според разследващи по-късно той е задържан около София и е разпитван. От полицията потвърдиха само, че мъж е сложил край на живота си в с. Юнец, но не съобщиха името му.