Кери Кенеди, дъщерята на убития американски политик Робърт Кенеди, откри курс по човешки права. В него студентите ще бъдат обучавани как може да бъде извършена промяна чрез противопоставяне на несправедливостта. Програмата ще запознава аудиторията със случаи на хора, заплашени от затвор, мъчения и репресии и ще помогне на студентите да обяснят сегашните новини, свързани с бежанците от Сирия.

Целта на обучението е на студентите да бъде показано как съпротивата и постоянството създават промени, как всеки, без значение кой е той, може да прави разлики. Курсът с име „С говорене превърни истината във власт“ ще разглежда проблеми като робството, разрушаване на околната среда, религиозни свободи и политическа ангажираност. Използват се истории на защитници на човешки права от света, които да стимулират студентите да действат за прекратяване на неправдите, съобщи в. „Индипендънт“.

Кери Кенеди, която е президент на благотворителната организация „ Човешки права Робърт Ф. Кенеди“, се надява, че курсът ще помогне на студентите да станата „граждани на света“. Преди откриването на курса Кенеди каза във Воксхол, южен Лондон: „Бих искала да видя учители от цяла Великобритания да включат курса в своите училища, което ще създаде малки вълнички на надежда, което ще доведе до реални и трайни промени“.Министърът на образование ники Морган подкрепя инициативата и каза, че би искала младите ора да завършват училище всестранно развити, по-уверени и гъвкави, напълно готови за живота в съвременна Великобритания.

В момента в САЩ и по света в курса се обучават над 1 млн. ученици - от предучилищна възраст до юридическите факултети. Право на избор на училищата е дали да провеждат курса, материалите за който са безплатни и се осигуряват чрез интернет.