Децата са подложени на интернет тормоз от така наречените колекционери, които събират унизителни снимки, публикувани от самите тях. Това разкри психологът Иван Игов в сутрешния блок на БНТ.Той предупреждава родителите да наблюдават внимателно децата си и да следят дали не проявяват нервност, нежелание да ходят на училище, не избухват в чест плач и не се крият в стаята си. Ако има такива признаци, да изяснят веднага причината.

Според Игов, както и според Георги Апостолов от Националния център за безопасен интернет децата не трябва да бъдат ограничавани в кибер пространството, а преведени през него така, както са научени да пресичат улиците.

Родителите също трябва да се ограмотят допълнително за новия вид интелигентност на малките, която вече не е индивидуална, а групова и дори говори на свой неразбираем за възрастните език. „Родителите се нуждаят от специална подготовка да бъдат родители на днешните деца, тъй като старите методи от времето на сегашните възрастни вече не работят”, смята Игов.