Моята G-точка е... работата ми. И вероятно моята самостоятелност. Така шестата по красота в света през вече далечната 1995 г. Жени Калканджиева отговори в интервю за Нова тв на въпрос къде се намира нейната съкровена G-точка. За да избегне последващи въпроси в тази насока, манекенката подчерта, че всекидневните й ангажименти са онзи стимул, който я радва най-много и осмисля вложената от нея енергия."Аз съм много голям оптимист, не съм злопаметна и смятам, че съм щастлив човек, затова не гледам на физическия белег, който нося, като на нещо фатално. Когато показах белега си от побоя, успях да преодолея кошмара, който преживях. Много хора тогава бяха против да направя тази снимка. Направих я напук на всички", върна лентата назад Жени. Паметливи помнят, че преди години тя бе нападната и бита от непознат. Според Жени това е било заради грабеж. Повечето коментари и тогава, и сега бяха, че миската е пребита за назидание заради неуредици сред ъндърграунда и модния бизнес. 

"Познавам всички мутри в България - и политици, и хора от сенчестия бизнес. И с всичките до сега сме приятели. С конкурентите се разбираме, нямаме проблем", поясни Жени. "Слуховете, че зад мен е имало "мутри" са верни дотолкова, че те са ми били спонсори. Няколко големи спонсори през годините съм имала. Но защо те да не обичат красивите жени? Защо си мислите, че когато ако някой кмет отиде на конкурс за красота, с него задължително е спала финалистката? Какво толкова странно има тези хора да се интересуват от нашия бранш?", учуди се Жени Калканджиева. 

"Какво се търси в България в момента? - Устни и гърди. А манекенките повечето са слабички. Още в началото казах, че Николета Лозанова не може да е топ модел - нито е висока, нито има излъчването. Може да е модел на поведение, но то е защото се харесва от хората и е "образ", който се търси в публичното пространство. От едно обикновено момиче, с няколко публични изяви и писания по медиите с кого е спала, стана известна", коментира Жени сегашната ситуация в модния бизнес и ВИП средите. 

На въпрос дали е ядосана на "ВИП брадър", че разкри нелицеприятни моменти от отношенията със съпруга й Тачо, Жено отговори: "Не съм бясна. С Тачо сме в добри отношения. Той е прекрасен баща, добър любовник и приятел. Просто му е трудно да се справи със средата, в която съм".