През нощта облачността над страната ще се разкъсва и намалява, до предимно ясно. В Дунавската равнина и в източните райони ще се задържи с ниска облачност, на места там ще има и мъгла.

Минималните температури ще са от минус 5° до 0°. В София около минус 3°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус.

Утре над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна ниска облачност ще се задържи по поречието на Дунав и в крайните източни райони. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е слаб. Дневните температури ще се повишат и максималните в повечето места ще са между 5° и 10°, в районите с трайна мъгла - малко над нулата. В София - около 8°.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, която след обяд ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от южната четвърт. Максимални температури 6-8°. Температурата на морската вода е 3-5°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад, до умерен и с него ще прониква по-топъл въздух. Максимална температура на 1200 м.н.в. 6°, на 2000 м около 0°.

В събота и неделя ще духа слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър. Ще бъде и малко по-топло. Облачността ще се увеличи и ще бъде предимно значителна, на отделни места е възможно да превали съвсем слаб дъжд. В понеделник вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще проникне малко по-студен въздух. От запад на изток ще превали, а впоследствие облачността ще се разкъса и бързо ще намалее - през втората половина на деня над Западна България до слънчево време.