АБВ и партия „Български социалдемократи“ създадоха днес коалиция „Сердика“, който издига Георги Кадиев за кандидат за кмет на София. Това съобщиха от партията на Георги Първанов преди минути.

До момента Кадиев отричаше, че ще участва в изборите като кандидат на АБВ. Във вторник, когато заяви намерението си да кандидатира пред колегите си от червената група, той твърдеше, че ще участва като независим или подкрепен от широка коалиция.
Днес коалиция „Сердика“, макар и само от две партии, вече е факт. Според съобщението на АБВ тя ще участва в местните избори за София и обща листа за общински съветници, общи кандидати за районни кметове и кметове на населени места.

Партия "Български социалдемократи" на Георги Анастасов в момента е част от коалиция "БСП - лява България", а лидерът й дори е депутат от червената група. Според запознати обаче Анастасов бил бесен на структурата на БСП в София, че не получава избираеми места в общинската листа в столицата.

Кадиев пък бе изключен от групата на БСП в парламента вчера. От ръководството на БСП коментираха, че с хода си да се кандидатира за кмет от името на друга формация, той се самоиключва и от партията, тъй като подобен текст бе записан след последните промени в устава тази пролет.