32-годишният шуменец Веселин Чуфудов, който кла зверски любовницата си и избяга в Истанбул, ще бъде върнат у нас след 13 месеца пребиваване в затвор в Анкара. Наблюдаващият прокурор Орлин Куздов е получил уведомление, че на 18 септември той ще мине българската граница, пише "Труд". Тук ще се иска постоянен арест за него, категоричен е обвинителят от окръжна прокуратура-Шумен.Срещу убиеца на 42-годишната Небаат Салимова още миналото лято бе повдигнато задочно обвинение за умишлено убийство, извършено на 11 август в Шумен.

Случаят потресе страната с невероятната си жестокост към майката на три деца. Известно е, че Веселин е намушкал 9 пъти в шията Небаат в прясно наетата любовна квартира на шуменската ул."Ален мак" и я оставил разголена на спалнята. Двамата имали поне деветмесечна връзка преди да се стигне до убийството. Запознали се, след като жената се качила в такси, шофирано от Веселин. Какво е превърнало любовника в звяр и какви са мотивите му предстои той да разкаже. Разследването по случая е на финала си, направени са всички нужни експертизи, очакват се само обясненията на Веселин.

Миналато лято се знаеше, че той не смята да отрича. У нас е казал поне на двама души, че е убил Небаат, признал го е и в Турция.

В Истанбул местни униформени го срещнали два дни след убийството към 23 часа с окървавени дрехи на улицата и след като го отвели в полицията, станало ясно, че е издирван от Интерпол. Веселин обяснил, че е убил жена в България, заключил вратата на квартирата и хукнал да се спасява. Първо уведомил приятелка, че е убил Небаат. Обадил се и на автомонтьор от Шумен като му казал, че му завещава леката си кола "Рено 19", която вече няма да му е нужна. Казал и на него за убийството. Криминалистите иззели колата.

В кървавата квартира не са открити нито наркотици, нито алкохол, които да са подтикнали Веселин към зверското изстъпление. Родителите на убиеца са лекари. Майка му работела в Либия. Не комуникирал и с баща си д-р Стефан Чуфудов. Тормозел баба си и дядо си за пари и те се жалвали в полицията.