Шофьори ще влизат в затвора, ако бъдат хванати повече от един път да карат без книжка. Това гласи предложение в законопроект срещу нарушенията по пътищата, изготвен от депутата на Реформаторския блок Петър Славов. "Очевидно трябва да се спрат гонките по пътищата. Изработих законопроект, с който да прекратим нарушенията, които често отнемат човешки животи", обяви той по bTV."Например ако едно лице бъде хванато без книжка за втори път, за него ще има наказателна отговорност или иначе казано затвор. Предложил съм мерки, според които ако едно лице е хванато по време на гонка, автомобилът да бъде спрян от движение", разкри народният представител.

Той коментира и темата за антикуропционния закон на Меглена Кунева. "Има какво да се подобри по антикорупционния закон. Шефът на този орган ще се предлага от Народното събрание, а президентът ще има пълномощията да върне указа. Аз също имах забележки по този законопроект, що се отнася до анонимните доноси. Трябва да се измисли механизъм, който да прави предварителна проверка на данните", информира Петър Славов.

"До последно се очакваше да има подкрепа в пленарната зала за антикорупционния закон. Има обещанието, че той все пак ще бъде приет през декември", завърши депутатът от РБ.