Водят се диалози в Европарламента за премахването на визите за българи и румънци за САЩ и Канада. Ако до април следващата година това не се случи, според един проект на Европейския съюз, цяла Европа трябва да въведе визи за гражданите на САЩ и Канада. Това заяви по bTV евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев."Когато зад България и Румъния стоят Европейския съюз и Европарламента, много по-лесно ще е да се премахнат тези визи. Според този механизъм на ЕС, ако не бъдат премахнати визите, цяла Европа ще наложи такива", добави той.

"Никой в Европарламента не третира България като трета държава. Ние пазим външните граници на Европа много по-добре от някои стари страни-членки. Ние сме за пример що се отнася до опазването на границата ни. Бежанците избягват да минават през нашата територия, а търсят други варианти", коментира представителят на ГЕРБ.

"Много ще стане тежка ситуацията на Европа, ако Турция престане да играе ролята на буфер за бежанците", разкри Емил Радев.

Евродепутатът коментира и темата за антикорупционния закон на Меглена Кунева. "Не трябва да допускаме да се върнат тези времена, когато се пишеха доноси в Държавна сигурност", информира той.