Снимка, за която се твърди, че е на радарно изображение, доказва, че “нацистки влак” със злато е заровен в тунел в Полша. Изображението е направено с проникващ през земята радар. На нея се вижда влак с оръдия, които, вероятно, са на танкове, качени на платформи. Това твърди местният вестник Gazeta Wroclawska.Според изданието, именно това изображение е показано на властите в качество на доказателство за това, че влакът наистина съществува, и накара заместник-министър по културата на страната да заяви с 99% увереност, че златната композиция наистина съществува. 

Сега пък сензационно бе разкрито, че снимката първоначално е била предложена на военен музей през юни миналата година от трима мъже. Кураторът Михал Макиевич от Военния музей на Полша във Варшава каза пред изданието, че трима мъже са се свързали с него относно снимката. „Те твърдяха, че знаят къде е скрит бронирания влак от Втората световна война”, каза той. Макиевич разкри още, че се вижда, че има въоръжен влак, стоящ на железопътна платформа, но на снимката не се вижда никакво злато. 

По думите на куратора, мъжете, които се свързали с него, не са строителят Пцотр Копер и германецът Андреас Рихте, които наскоро заявиха, че те са откриватели на влака. 

Музеят е преговарял с тримата мъже, но в един момент контактите прекъснали. По думите на Макиевич той не е бил оторизиран да обнародва пред обществото снимката. 

На свой ред Йерзи Житек от Университета за наука и технологии в Краков каза пред Gazeta Wroclawska: „Правил съм хиляди подобни изображение и нито едно не изглежда като това.Очевидно е, че, както се вижда от частите, оръдията имат различна резолюция от останалите секции. Според мен това е измама”.