Netflix вече произвежда собствени сериали, които се радват на огромна популярност. Въпреки ширещото се мнение за постепенно угасване на телевизионната индустрия водещите световни производители активно усвояват новите формати на ТВ съдържание и налагат най-различни технологии.На пазара се намесиха и няколко китайски марки, които се очертават като сериозни конкуренти за гигантите.
Данни на аналитичната компания WitsView показват, че през второто тримесечие на 2015-а в световен мащаб са продадени 48,25 млн. LCD-телевизора, което е с 6,4% по-малко в сравнение с предишните три месеца. Това даде на скептиците повод още веднъж да заговорят за отмирането на този бранш.

Но основните световни производители не мислят да съкращават обема на доставките и вече пуснаха разработки, които коренно ще променят самата технология на предаване на изображение. LED и OLED телевизорите стават все по-популярни и евтини. Светодиодите позволяват пълен контрол върху затъмняването и осветяването на екрана, което повишава яркостта, контраста, качеството на цветоотдаването и дълбочината на черния цвят. 

Освен това LED телевизорите ползват 40% по-малко електроенергия отколкото предшествениците си – LCD. Истинската революция обаче носят в себе си OLED екраните, където основата на матрицата се състои от органични светодиоди. Това позволява не само да се увеличи многократно броят на цветовете и естественото им изобразяване, но и да се произвеждат ултра тънки телевизори с най-различни размери и форма без загуба на качеството на картината.

На изложението за потребителска електроника IFA 2015 в Берлин нови OLED модели показаха Sony, LG, Samsung и Panasonic, които сега са лидери по производство на телевизори на световния пазар. Освен изключителното качество на предаване на цветове повечето производители са решили да да направят екраните огънати, като в класически киносалон. Това подобрява възприятието на картината и намалява процента на изкривяване.

Още един стимул за развитието на ТВ индустрията са стрийминговите видео услуги. Първо Hulu, а после Netflix, HBO Now и други подобни компании измениха коренно самия начин на избор на съдържание. Срещу неголям абонамент те дават достъп до
огромен каталог с филми, сериали и предавания
Тази концепция се оказа толкова успешна, че китайският онлайн гигант Alibaba стартира на 2 септември китайски аналог Netflix — Tmall Box Office (TBO).

Популяризацията на стрийминговите услуги направи така, че съвременните телевизори вече нямат нужда от външен плеър, за да гледане на интернет видео, защото самите те имат достъп до интернет и са с вградени програми за пускане на филми.

Все повече модели имат и UHD резолюция, известна и като 4K. При нея разделителната способност на екрана е впечатляващите 3840?2160 точки, което е четири пъти повече от популярния днес HD стандарт. За разлика от 3D технологията, която в домашни условия не успя да се наложи, UHD се възприема по-лесно както от потребителите, така и разпространителите на ТВ съдържание.

Водещите производители се похвалиха в IFA 2015, че продажбата на UHD телевизори е нараснала двукратно. Samsung дори отчетоха от март до юни 2015-а увеличение от 246%. Освен това южнокорейският гигант подписа партньорство с Amazon, Netflix, Canal Plus и British Telecom (BT). Скоро тези компании ще започнат да транслират UHD съдържание, което ще увеличи допълнително търсенето на такива телевизори.

Освен гигантите за парче от баницата претендират и китайските производители. Компанията Skyworth ще представи в началото на 2016-а OLED телевизор с поддръжка на 4K. Тук основният коз ще бъде ниската цена. Представител на Skyworth увери, че моделите ще бъдат средно с 15–20% по-евтини от конкурентите.

От октомври друга китайска компания – Hisense, започва продажбата на 4K OLED телевизори. При това моделите на този производител ще имат не само интеграция с основните стрийминг услуги, но и отделен бутон “Netflix” на дистанционното.