Русокосите красавици като Мерилин Монро вече не са еталон за женска красота, показва ново проучване, пише "Дейли мейл".

Сайтът за запознанства match.com се обръща към потребителите си с въпроса какви черти в срещуположния пол намират за най-привлекателни.

Вместо смятания доскоро за стереотип в представите на мъжете за жена мечта - скандинавски тип, се оказва, че джентълмените показват по-голямо предпочитание към дамите с дълги кафяви коси. Сините очи обаче все още остават на върха на списъка им с предпочитания.

Необвързаните британци все по-често търсят партньорки по професия лекар, запалени по плуването и с деликатно скрити татуитовки.

Според данните от проучването знаменитости като Сиена Милър, Камерън Диас и Блейк Лайвли вече не се вписват в концепцията за жената мечта за сметка на красавици като актрисите Меган Фокс, Анджелина Джоли и Зоуи Дешанел.

Дамите от своя страна пък предпочитат образовани мъже с добра професия, имащи домашен любимец, показват данните от изследването.

Външният вид не е от особено значение за необвързаните представителки на нежния пол. Те дори са по-склонни да изберат партньор с леко закръглени форми, вместо такъв с изваяни мускули, като Райън Гослинг или Райън Рейнолдс, например.

Оказва се обаче, че и жените предпочитат мъже с тъмни коси и сини очи.