Тест на две модификации на елегантното „Пежо 208“ организира в събота и неделя русенското представителство на френската компания. В шоурума на марката на улица „Иван Ведър“ 5 (срещу автогара Изток)кандидати за каране на добър автомобил ще очакват 208 с трицилиндровия Turbo PureTech мотор с мощност 110 конски сили. В тестовата кола агрегатът, който е обявен за Международен двигател на годината 2015, работи в синхрон с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Другият автомобил е оборудван с 1.6 литра BlueHDi дизел с мощност 75 конски сили и ръчна трансмисия.
Всеки, направил тестово шофиране, ще получи талон за еднократна отстъпка от 10% за части и труд във фирмения сервиз. 
Tри години след лансирането си най продаваният модел на „Пежо 208“ - е с нов външен вид. Не е била пренебрегната нито една област при създаването на този автомобил от ново поколение. Новата генерация e с по-спортна и с по-класен дизайн, подчертан от 3D LED задните светлини (стандартно оборудване), оригинални цветове като блестящия Orange Power и нова гама от възможности за персонализация.
Гамата е разширена с GT Line и GTi by PEUGEOT Sport, подчертаващи придвижването на марката към луксозния сегмент на пазара. Налично е повече оборудване, което да улесни шофирането в градски условия (Active City Brake, MirrorScreen, камера за движение на заден ход, Park Assist).  
PureTech и BlueHDi отговарят на най-новия Евро 6 стандарт за вредните емисии, като специално трябва да се изтъкне най-икономичният в света двигател с вътрешно горене, изразходващ само 3 л/100 км и отделящ само 79 г/км емисии СО2!