„Рено Каджар“ се нарича десертът за почитателите на автомобилите този уикенд в Русе. В събота и неделя от 12 до 18 часа компактният френски джип ще бъде паркиран до Вазата в Парка на младежта, където всеки може да се запознае отблизо с него и да се запише за тест драйв. Това пък автоматично го поставя в урната на томбола, която ще изтегли един късметлия с възможност цял месец да тренира с най-известния ни екстремен спортист Кирил Николов-Дизела, който съвсем скоро подобри собствения си рекорд за пробягване на маршрута Ком-Емине. Впрочем Дизела е роден в Русе, така че печелившият ще бъде близо до съгражданин.
Освен това през двата дни в специално обособен кът ще може да се изпробва и невероятната игра Project Cars на Sony PlayStation 4.
„Каджар“ бе представен на 2 февруари, но завесата беше вдигната напълно по време на автомобилен салон  Женева 2015. С този модел „Рено“ разширява гамата си в кросоувър сегмента, като го позиционира над „Каптюр“.
В началото на тази година „Рено“ направи първите тестове на малкия SUV в пустинната местност Барденас Реалес в Испания, където беше изпитан и оценен високо от 40 европейски блогъри и журналисти. 
Изграден върху общата „Рено“-“Нисан“ CMF C/D платформа, „Каджар“ се възползва от опита на Алианса в сферата на кросоувърите. Притежавайки компактност на автомобилите в C-сегмента той предлага и просвет от 200 мм, което дава яснота за възможността на модела да излезе извън отъпкания път. Въпреки че дизайнът му подсказва за спортния му темперамент, „Каджар“ притежава всички новости в системите за сигурност и безопасност, като тази за напускане на пътното платно, заедно със система, която предупреждава водача за риск от инцидент, задействайки автоматично спирачките, а при наличие на автомобил в „сляпата точка“ шофьорът получава светлинна индикация.
В София официалното представяне на модела ще бъде по време на Автомобилен салон София 2015, който ще се проведе от 17 до 25 октомври в Интер Експо Център.
„Рено“ ще изненада своите клиенти на автомобилния салон с представянето на 100% електрическото „ЗОЕ“. Моделът се нарежда редом до „Туизи“ и „Канго Z.E.“ и така „Рено“ става единствената марка на българския пазар, която предлага цяла гама електрически автомобили.