Приетите промени в Закона за лечебните заведения стабилизират правителството, каза във Велико Търново премиерът Бойко Борисов.

"Всеки закон, всяка реформа има мотор в лицето на министъра и подкрепа от страна на кабинета. От самото начало министър Москов ми е обяснил какво целим с всяко едно нещо, което е прието в закона. Крайната цел е тази огромна смъртност на български граждани от ракови заболявания да намалее", допълни премиерът.

Борисов, здравният министър и кметът на Велико Търново Даниле Панов прерязаха лентата на обновения Комплексен онкологичен център, който бе ремонтиран и модерно оборудван с близо 10.7 милиона лв. европари и средства от местния бюджет. Преди това премиерът откри и обновения стадион "Ивайло", който стана един от най-съвременните у нас.

"Само преди дни - десетки милиони в София, днешния ден в Кърджали 70 милиона за пречиствателна станция, тук 10.7 милиона в стадиона 5 и нещо и в залите, сега отивам в Русе 34 милиона-кулата и университета. Само към днешния ден правителството открива инвестиции за към 120 милиона лв. и те всички са за здраве, защото пречиствателната станция дава чиста природа,спортните съоръжения ни даван здраво поколение, тези придобивки за докторите дават възможност огромна част от пациентите да се върнат след това в живота абсолютно здрави. Затова си заслужава по някой път да има проблеми, да ги преодоляваме, защото резултатите са много видими и отиват право при хората", каза Борисов.

На стадион "Ивайло" премиерът получи от футболната легенда Бончо Генчев лилава фланелка с №13 и обещанието, че ще бъде картотекиран в "ЕТър" като почетен играч. Друг от бронзовите медалисти от САЩ 94 Трифон Иванов връчи на Борисов почетен плакет на БФС за особен принос в развитието на спорта.